Alles wat je wilt weten over je eerste tatoeage op een zichtbare plek zoals je hand of nek
Lifestyle & Interieur

Alles wat je wilt weten over je eerste tatoeage op een zichtbare plek zoals je hand of nek

Het is een groeiende trend om een tatoeage te zetten op een zichtbare plek. Denk hierbij aan je hand, nek of pols. Dit zijn vaak prominente plekken om je individualiteit en persoonlijkheid uit te drukken. Ook wordt het veelal gedaan omdat het er gewoon cool uitziet.

Maar het zitten van een (eerste) tatoeage op een zichtbare plek heeft naast voordelen ook nadelen. In dit artikel geven we je enkele dingen om te overwegen voordat je een zichtbare plek uitzoekt voor je eerste tatoeage.

Voordelen:

 1. Het kan je meer zelfvertrouwen geven.
  Als je onzeker bent of je hebt moeite om jezelf te uiten, kan een zichtbare tatoeage je een gevoel van eigenwaarde geven en je helpen jezelf te accepteren wie je bent.
 2. Je maakt een statement.
  Je wilt altijd al een tatoeage. Hoe gaaf is het dan als je een statement kan maken. Bijvoorbeeld met een symbool over wat je hebt meegemaakt of waar voor staat. Ook kun je een statement maken met een zelfontworpen tatoeage of een ontwerp van vrienden of een andere dierbare, zoals een familielid.
 3. De tatoeage is zichtbaar, en dat bedoelen we op een positieve manier.
  Wanneer je aan de buitenwereld wil laten zien dat je een tatoeage hebt is het makkelijk om deze op een zichtbare plek te zetten. Bijvoorbeeld een tatoeage op je hand. Je hoeft je hand alleen maar uit te steken als je wilt pronken met je nieuwe aanwinst.

Nadelen:

 1. De tatoeage is zichtbaar (en kan negatieve reacties uitlokken).
  Een zichtbare tatoeage kan voordelen maar ook nadelen hebben. Tatoeages zijn steeds meer geaccepteerd, maar helaas zijn er nog steeds mensen die er negatief op reageren. Als je tatoeage dan ook nog zichtbaar is, loop je het risico dat mensen je beoordelen op basis van je uiterlijk. Wanneer je gaat solliciteren of nieuwe mensen ontmoet kan een zichtbare tatoeage nadelig zijn.
 2. Tatoeage op een zichtbare plek laten zetten kan pijnlijk zijn.
  De huid is op zichtbare plekken zoals je pols, nek, enkel of handen is erg dun. Hier zit relatief weinig vet, maar wel veel spieren en aders onder de huid. Niet gek dat een tatoeage op deze plekken laten zetten extra pijnlijk kan zijn.
 3. Verkleuring en vervaging van de tatoeage.
  Tatoeages op zichtbare plekken worden eerder blootgesteld aan zonlicht en kunnen verkleuren of vervagen na verloop van tijd. Houd er dan ook rekening mee dat een tatoeage op een zichtbare plek regelmatig moet worden bijgewerkt.
© Pexels.com

Onze conclusie is dat het zetten van een zichtbare tatoeage subjectief is en afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en smaak. Wel geven we je als tip om jouw voordelen en nadelen op een rij te zetten, om zo zelf een weloverwogen beslissing te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *