De beste tips tegen droge benen!
Gezond & Wel

De beste tips tegen droge benen!

Het kan erg vervelend zijn als je last hebt van droge benen. Het kan gaan jeuken, voelt niet fijn aan en ziet er daarnaast niet mooi uit. Kortom, genoeg redenen om hier iets aan te gaan doen! Maar waardoor ontstaan droge benen nu eigenlijk en wat kan je doen om dit te voorkomen?

Is de conditie van de buitenste laag van de huid, de hoornlaag, goed? Dan is de hoeveelheid vocht op het juiste niveau en beschermt deze huidlaag jou tegen factoren van buitenaf. Ook zal jouw huid dan zacht en soepel aanvoelen. Door afnemende huidvetten kunnen er droge benen ontstaan.

Verschillende oorzaken

– De weersomstandigheden kunnen een rol spelen bij de veranderingen van de conditie van jouw huid. Zo kan koud weer ervoor zorgen dat je een droge huid krijgt. Dit komt omdat de koude weersomstandigheden vocht aan jouw huid kunnen onttrekken. Dit kan ook gebeuren als er een lage luchtvochtigheid is of als er veel wind staat. Daarentegen kan heel heet weer ook jouw benen uitdrogen.

– Als jij te warm en te vaak doucht, kan dit jouw huid uitdrogen. Gebruik je veel verschillende douche-producten, dan kunnen deze ervoor zorgen dat de olielaag op jouw huid verdwijnt, wat droge benen als gevolg heeft.

– Er zijn verschillende aandoeningen die voor droge benen kunnen zorgen. Zo kan bijvoorbeeld de huidaandoening eczeem een rol spelen, maar ook psoriasis.

– Ook kan leeftijd en genetische aanleg een rol spelen bij een droge huid. Hoe ouder je bent, hoe slechter de huid vocht kan vasthouden, wat er weer voor zorgt dat jij drogere benen kan krijgen.

Tips tegen droge benen

– Er zijn verschillende verzorgingsproducten voor de huid die je kan gebruiken om ervoor te zorgen dat ze genoeg vocht opnemen en daardoor niet uitdrogen. Smeer deze op je benen na elke douchebeurt. Probeer er een te gebruiken die uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat en dus geen siliconen, parabenen en sulfaten.

– Als je onder de douche gaat, probeer ervoor te zorgen dat het water niet te heet is. Zo voorkom je dat de buitenste laag van jouw huid beschadigd, wat kan zorgen voor een droge huid.

– Wil je een natuurlijk middel gebruiken tegen droge benen, dan kan je kokosolie erop smeren. de verzachtende stoffen die het bevat, zorgen voor een gehydrateerde huid en voorkomen uitdroging.

– Heb je last van een van de eerdergenoemde huidaandoeningen, dan kan je het best een bezoek brengen aan de huisarts of dermatoloog. Zij kunnen jou het beste advies geven over wat voor zalfjes je kan gebruiken.

© Pexels.com

In het kort ontstaan droge benen vaak door een te hete douche, extreme weersomstandigheden of door een huidaandoening. Om het te voorkomen kan je het beste niet te heet douchen en de huid goed verzorgen met een hydraterende crème. Heb je last van een huidaandoening? Breng dan een bezoek aan de huisarts voor de beste tips.

Dit vind je misschien ook leuk...