Gezond & Wel

De beste tips voor een mooie en jonge huid

Wil jij ook graag een mooie en jonge huid? Dat kan! Met de juiste voeding en een gezonde leefstijl werk je aan een stralende huid van binnenuit. Natuurlijk is de uiterlijke verzorging ook belangrijk. Reinig je huid dagelijks en gebruik verzorgingsproducten die zijn afgestemd op jouw type huid.

Gezonde voeding voor een stralende huid

Gezonde voeding heeft grote invloed op de conditie van de huid. Ongezond en vet eten veroorzaakt een doffe, vale huid. Verse groenten, fruit en vis daarentegen zorgen voor een mooie, gladde huid. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor de huid. Stel dus een gezond voedingspatroon samen, gevarieerd en vezelrijk.

Leef zo gezond mogelijk

Het effect van gezonde voeding wordt grotendeels teniet gedaan wanneer je er geen gezonde leefstijl op na houdt. Roken en alcohol zijn allebei slecht voor de huid. Alcohol droogt de huid uit en beschadigd de cellen. Bij roken vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Dit voorkom je door te stoppen met roken en het gebruik van alcohol te beperken. Stress heeft ook een negatieve uitwerking op de huid. Probeer stress zoveel mogelijk te voorkomen en te zorgen voor voldoende ontspanning. Neem op tijd je rust. In de nacht herstelt de huid weer.

Bescherm je huid tegen de zon

Wat is het heerlijk om op een zonnige dag naar buiten te gaan. Maar, pas op! Hoewel we zonlicht nodig hebben voor de aanmaak van vitamine D in het lichaam, de huid veroudert er ook door. Smeer je dus goed in voordat je naar buiten gaat. Zelfs in de wintermaanden, want ook dan zit er uv-straling in zonlicht.

Hoe verzorg je je huid goed?

Naarmate we ouder worden verliest de huid haar elasticiteit waardoor rimpels ontstaan. Rimpels voorkom je niet, maar ze worden minder zichtbaar met de juiste verzorgingsproducten. De verzorging van de huid begint met het reinigen. Reinig de huid dagelijks zowel in de ochtend als voor het slapen gaan. Door invloeden van buitenaf vervuilt de huid namelijk. Een schone huid ziet er meteen al frisser en gezond uit.

Welke verzorgingsproducten zijn goed voor je huid?

Na het reinigen van de huid verzorg je deze met een voedende dag- of nachtcrème. Ga op zoek naar een product dat past bij jouw type huid. Voor elke huidtype zijn er producten met specifieke ingrediënten. Naast de dagelijkse verzorging kun je je gezicht één keer per week behandelen met een masker, peeling of een scrub.

© Pexels.com

Het is een combinatie

Een mooie, jonge huid hou je niet alleen door gezonde voeding, of het gebruik van verzorgingsproducten. Het is eigenlijk een combinatie van de tips die hierboven staan. Het is namelijk zo dat je veroudering niet tegen kunt gaan, maar wel zo lang mogelijk uit kunt stellen.

Dit vind je misschien ook leuk...