Waarom naar Europa-Park gaan?
Lifestyle & Interieur

Waarom naar Europa-Park gaan?

Er zijn genoeg redenen om een pretpark te bezoeken. Wanneer je een pretpark betreedt ben je in een compleet andere wereld. Je beleeft hier een geweldige tijd en het is een leuke vorm van vermaak voor zowel jong als oud. Je kunt op iedere dag van de week een bezoek brengen. Zo kun je ervoor kiezen op een rustige doordeweekse dag te gaan, maar ook tijdens actieve dagen in het weekend. Je creëert hier de nodige herinneringen en ontdekt diverse attracties. Europa Park is een goed voorbeeld van een zeer vermakelijk attractiepark, maar wat is er allemaal te beleven? Onderstaand schrijven vertelt je meer!

Een stukje geschiedenis

Europa Park is bedacht door Franz Mack en begonnen als familiebedrijf. De familie Mack heeft veel naamsbekendheid opgebouwd op het gebied van kermis- en parkattracties. De eerste jaren stonden in het teken van een achtbaan en een wildwaterbaan. Bezoekers toonden al snel veel interesse en hierdoor vond uitbreiding plaats. De attracties stonden bekend onder de naam Mack Rides.

Wat kun je beleven?

Het park bezit meer dan honderd attracties met achttien themagebieden. Je treft onder meer Italië, Portugal, Spanje en Engeland aan en niet te vergeten de bijbehorende Waterwereld Rulantica, een gaaf en groots waterpark. Europa Park behoort daarnaast tot één van de best bezochte parken op het Europese vasteland in Duitsland. Jaarlijks vind je hier miljoenen gasten. Het park ligt in Rust bij het Zwarte Woud in Duitsland en is goed bereikbaar. Er zijn ontzettend veel attracties aanwezig. Hieronder kun je meer lezen over enkele van deze spannende attracties.

De meeste attracties bevinden zich in de Frankrijk zone, zoals een ware indoor-achtbaan en één van de hoogste achtbanen genaamd Silver Star. Deze is 73 meter hoog en raast over een groot gedeelte van het perceel. Griekenland heeft een schitterende omgeving met een wildwaterbaan en een interactieve ride genaamd de Abenteuer Atlantis. IJsland heeft een geweldige looping achtbaan en een houten achtbaan. Ook zijn er avonturen te beleven langs imponerende walvissen, rotskusten en de vulkanen van het adembenemende IJsland. Zwitserland laat je een rit beleven met de Matterhorn Blitz. Een wild avontuur is hier gegarandeerd. Ook Nederland blijft niet achterwege want je kunt hier friet en poffertjes eten en stappen in een draaimolen, waarbij je in een koffiekopje plaats kunt nemen.

Bovendien vind je kleine en grote shows terug in ieder themapark, waardoor je je geen moment hoeft te vervelen en je ogen uitkijkt. Dit is slechts een greep uit het grote aanbod van Europa park. Veel landen zijn hier vertegenwoordigd, waardoor je verzekerd bent van de nodige afwisseling, dynamiek en avontuur.

De favoriet van velen

Ieder themagebied biedt eveneens een andere keuken. Zo kun je op ieder moment heerlijk smullen. Denk aan een pizza van Pizzeria Venezia, Griekse schotels van Taverna Mykonos, maar ook een goed aanbod veganistische en vegetarische maaltijden. Zonder moeite vindt een ieder hier zijn favoriete gerecht terug. In Europa Park zijn er daarnaast voldoende winkels, waar je een leuk souvenir, cadeautje of ijsje kunt kopen.

© Pexels.com

Gedurende verschillende seizoenen kun je uitgebreid genieten van diverse en uiteenlopende shows en evenementen, waaronder in het Globe Theater. Het ronde Globe Theater in het themagebied van Engeland is gebouwd in de stijl van Shakespeare. Je waant je hier echt even terug in de tijd. Hier worden dans en theaterstukken opgevoerd. Meeslepende liederen en aanstekelijke dansvoorstellingen zijn ruimschoots aanwezig.

Naast de vele attracties kun je hier aan het einde van de dag uitstekend overnachten. Er zijn namelijk zes hotels aanwezig met wederom een eigen en uniek thema. Tevens kun je ervoor kiezen om een nacht door te brengen in een blokhut, huifkar of tipitent. Al met al kun je in Europa Park genoeg avonturen beleven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *