De vijf leukste ideeen voor waterpret in de zomer
Lifestyle & Interieur

De vijf leukste ideeen voor waterpret in de zomer

De warme zomer kan heerlijk zijn. Soms is het helaas een tikkeltje te heet. Je wilt dan natuurlijk ook goed af kunnen koelen, in de hitte. Hoe kun je de hitte overleven? Wees bijvoorbeeld creatief met water. Hieronder staan verschillende tips, om de warme zomer met water door te komen.

1. Zelf waterijs maken

Waterijs is heerlijk. Tijdens de zomermaanden, smullen er veel kinderen van. Het is fris en een genot voor de tong. Van waterijsjes koel je dan ook altijd af. Ook helpt het om je vochtgehalte op peil te houden, als je daarnaast voldoende drinkt. Met waterijs kun je creatief zijn. Voeg bijvoorbeeld meerdere smaakjes toe.

Gebruik een ijsmal. Hier kun je de waterijsjes in gieten. Je maakt een soort mengsel van limonade. Je kunt natuurlijk ook vers fruit en water gebruiken. En wat dacht je van vruchtenyoghurt met water en vers fruit? Er zijn verschillende combinaties mogelijk. Maak het mengsel in een grote kom en giet de ijsjes in een mal. Vervolgens leg je ze een dag in de vriezer en genieten maar!

2. Een ijsbad maken

Wie durft, kan in een ijsbad gaan zitten. Een ijsbad is goed voor de weerstand en erg verkoelend. Maar het is wel even bikkelen, als je er in gaat zitten. Tijdens een hittegolf, zul je dan ook flink afkoelen. Maak een ijsbad in de tuin, door een opblaaszwembad vol met water te laten lopen. Zorg dat je 1-2 kilo bevroren ijsblokjes klaar hebt, om in het water van het bad te gieten. Je kunt zelf ijsblokjes maken, door water in ijsmallen te gieten en in te vriezen.

3. Een tuindouche, sproeier of kunstmatige waterval plaatsen

Wil je met water spelen en plezier beleven? Zet dan wat tuinsproeiers neer en ren er onderdoor. Je kunt ook een tuindouche, stortdouche of kunstmatige waterval in de tuin creëren. Je hoeft er alleen maar even doorheen te lopen, om helemaal af te koelen. Een tuindouche scheelt ruimte en tijd. Je hoeft niet een groot zwembad neer te zetten, die een groot deel van de tuin blokkeert. Bovendien kun je het water goed doseren, waardoor je minder water verbruikt. Wil je echt besparen? Neem dan een waterbesparende douchekop. Een zwembad vol laten lopen, kost namelijk een stuk meer aan water.

4. Een waterspel organiseren

Met waterballonnen gooien of met elkaar met waterpistolen beschieten, is een perfecte en plezierige zomerse activiteit. Je kunt dit met je partner, kinderen, vrienden of familie doen. Een waterspel zorgt voor heel veel verkoeling. Daarnaast ben je actief bezig, doordat je in beweging bent en dat is gezond. Waterballonnen zijn eenvoudig met de kraan te vullen, net als het reservoir van een waterpistool.

© Pexels.com

5. Een waterpark van opblaasglijbanen in de tuin maken

Heb je genoeg ruimte over? Maak dan een klein waterpark van je tuin. Gebruik bijvoorbeeld opblaasglijbanen en een zwembad, met allerlei opblaasbare speeltoestellen voor je kinderen. Je kunt de attracties met een tuinslang vullen. Kies voor een klein waterpark met sproeiers, leuke decoratie en waterspellen. Je kinderen zullen zich de hele zomer uitstekend vermaken.

Dit vind je misschien ook leuk...