De beste tips tegen droge benen!
Gezond & Wel

Zo krijg je gladde benen zonder scheerzeep!

Hebben je benen hoognodig een scheerbeurt nodig, maar heb je geen scheerzeep in huis? We kennen deze situatie allemaal… Soms kom je er zelfs pas tijdens het douchen achter! Het is dan onmogelijk om even snel naar de winkel te rennen.

Geen zorgen, want er zijn genoeg andere producten die het net zo goed doen. En het is vrij zeker dat je deze producten wél in huis hebt!

Blijf lezen en ontdek verschillende alternatieve producten om je benen te scheren zonder het gebruik van een scheerzeep, scheergel of scheerschuim.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de haartjes op je benen goed nat worden. Daardoor worden de haren zachter en heb je minder kans op pijnlijke wondjes en irritaties na het scheren.

Kijk ook even naar het scheermes voordat je begint. Het is nodig dat de messen goed scherp zijn, zodat ze soepel over je benen glijden.

Het alternatief voor scheerzeep

Dan is het tijd om een alternatief voor het scheerzeep erbij te pakken. Er zijn verschillende producten in zowel de keuken als badkamer die goed werken.

Pak het liefst een douchegel, shampoo of conditioner. Dit hebben we allemaal wel in de badkamer staan. Wil je liever een natuurlijke optie? Dan werkt ook olijfolie erg goed. Bovendien hydrateert dit ook de huid.

Heb je dit allemaal niet in huis? Gebruik dan afwasmiddel als vervanging van de scheerzeep. Dit droogt de huid het meeste uit, dus kies dit alleen als allerlaatste redmiddel!

Goed smeren, scheren en hydrateren

Smeer je benen goed in met het gekozen alternatief. Gebruik een flinke hoeveelheid, zodat er een flinke laag schuim op je benen ligt. Wees vooral niet zuinig! Des te meer van het product op je benen ligt, des te makkelijker is het om te scheren.

Pak het scheermes erbij en scheer met de haarrichting mee. Dit geeft het beste eindresultaat. Scheren droogt de huid uit en al helemaal in combinatie met een product zoals afwasmiddel. Kies een milde bodylotion of crème en smeer je benen goed in na het scheren.

Helemaal klaar? Als je nu langs je benen wrijft, dan voel je een heerlijk zacht resultaat.

© Pexels.com

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd met nieuwe ideeën voor het geval je geen scheerzeep meer hebt. Er zijn voldoende alternatieven, van olijfolie tot douchegel en conditioner. Er is altijd iets wat je in huis hebt! Maar vergeet niet dat een goede hydratatie van de huid belangrijk is, dus zorg ervoor dat je ook een goede lotion bij de hand hebt.

Dus waar wacht je nog op? Probeer bovenstaande tips snel uit en geniet van een gladde en gezonde huid!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *