Gezond & Wel

Wat kun je verwachten tijdens een manicure? Drie handige tips!

Wie houdt er nou niet van mooie en gezonde nagels? Je kunt zelf je nagels bijhouden en mooi maken, maar een nagelstyliste kan jou hier ook goed bij helpen. Een nagelstyliste kijkt namelijk goed naar in wat voor staat jouw nagels zijn en kunnen daarop baseren welke behandeling je nodig hebt. Wil je weten wat je nog meer kan verwachten tijdens een manicure, lees dan snel verder!

Weet van tevoren wat je wilt

Bij een manicure worden meestal je nagels en je handen behandelt. De behandeling is voor iedereen anders. Dit komt omdat de huid en nagels bij iedereen anders zijn. Wat je nagels betreft, kun je uit heel veel verschillende behandelingen kiezen. Ga je alleen voor de verzorging van je nagels, dus alleen een beetje bijvijlen en je nagelriemen laten verzorgen, of wil je bijvoorbeeld acryl nagels? Doe van tevoren onderzoek naar welke opties er zijn binnen de nagelsalon en overleg desnoods met je nagelstyliste welke optie het beste is voor je nagels. Acrylnagels kunnen bijvoorbeeld je nagels erg beschadigen.

Neem de tijd

Misschien is deze tip voor de hand liggend, maar je nagels laten doen kan best veel tijd in beslag nemen. Echter, ligt dit wel aan voor welke behandeling je kiest. Ga je voor een simpele manicure behandeling waarbij je alleen je nagels en handen laat verzorgen, dan duurt je behandeling waarschijnlijk niet langer dan een uur. Als je kiest voor gel of acryl nagels met nailart (kunst op je nagels), dan kan het zijn dat je twee uur of langer moet zitten bij de nagelsalon. Ook dit zou je na kunnen vragen bij je nagelstyliste om samen te kijken hoeveel tijd je ongeveer kwijt bent.

© Pexels.com

Nazorg

Als je weggaat bij je nagelsalon, hoef je voor een tijdje je geen zorgen te maken over je nagels. Toch is het wel handig om zelf je nagels ook bij te houden. Als je een standaardbehandeling hebt genomen, waarbij je dus je eigen nagels liet doen, is het slim om ook je nagels van tijd tot tijd bij te vijlen of een speciale olie te gebruiken. Bij acryl- en gelnagels is dit nog net iets anders. Het kan namelijk zijn dat als de verlenging van je nagels eraf gaat, je eigen nagels flink zijn beschadigd in de tussentijd. Dan is het een goed idee om je nagels een goede nazorg te geven. Dit kun je doen door middel van je nagels vaak te vijlen en ook kort te houden. Zo voorkom je dat ze scheuren of breken. Ook kun je jouw nagels hydrateren door een goede nagel crème te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om olie op je nagels te smeren, zoals amandelolie of olijfolie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *