Hoe ziet ons ontbijt er best uit
Gezond & Wel

Hoe ziet ons ontbijt er best uit

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Na het slapen komt je spijsvertering weer op gang als je een ontbijt eet. Als je goed ontbijt heb je meer energie voor de rest van de dag. Je hoeft niet perse veel te eten, maar eet vooral gezond. Je lichaam haalt veel meer energie en voedingsstoffen uit een kleine portie gezond ontbijt dan uit een groot bord met ongezond ontbijt. Het kan soms lastig zijn om iedere dag een gevarieerd ontbijt te eten. Als je bijvoorbeeld al vroeg op je werk moet zijn heb je minder tijd om een uitgebreid ontbijt klaar te maken, maar ook dan is het zeker mogelijk. In dit artikel ga ik je wat heerlijke , gevarieerde en gezonde ontbijtgerechten geven die niet veel tijd kosten om klaar te maken.

Kwark met fruit

Kwark bevat veel eiwitten en is goed voor je lichaam. Kwark is daarnaast ook niet zwaar op de maag en dat is voor veel mensen prettig voor in de ochtend. Als je geen liefhebber van kwark bent kun je ook kiezen voor yoghurt. Dit heeft een wat minder melige structuur en is wat luchtiger om te eten. Kies van bij voorkeur wel voor magere yoghurt om onnodige vetten te vermijden. Door er wat fruit in te doen maak je het een stuk lekkerder en gezonder. In fruit zitten veel vitamines en gezonde suikers waar je energie van krijgt om de dag goed te kunnen starten. Denk aan fruit als aardbeien, banaan, sinaasappel, appel, kiwi etc.

Volkorenboterham met gekookt ei

Volkorenbrood is een stuk gezonder voor je lichaam dan wit brood. Er zitten o.a. meer vezels en eiwitten in, wat je lichaam nodig heeft. Hoe donkerder het brood, hoe beter het is. Brood geeft je ook veel energie en dat is goed om de ochtend mee door te komen. Je kunt je brood beleggen met een heerlijk gekookt (of gebakken) ei. Zorg wel voor variatie, want iedere dag een ei is niet goed voor je, met name voor je cholesterol. Denk bijvoorbeeld ook aan ander gezond beleg zoals kaas of kipfilet.

Cracker met avocado

Ben je geen grote eter in de ochtend? Dan is een cracker wat voor jou. Er is veel variatie mogelijk in crackers. Zo heb je onder andere luchtige crackers en meer zaden crackers. Kies bij voorkeur een volkoren cracker, omdat dit meer vult en je lichaam hier meer energie uit kan halen. Avocado is een lekker afwisselend product. Er zitten veel (gezonde) vetten in en is goed voor je lichaam. Op een cracker smaakt dit heerlijk. Om het af te maken is het lekker om nog wat sesamzaadjes en peper op de avocado te doen, dit geeft wat meer smaak.

© Pexels.com

Het is goed om gevarieerd te ontbijten en om gezonde producten te eten waar je energie van krijgt om de hele ochtend actief bezig te kunnen zijn. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met de bovenstaande gerechten en dat je ze gaat uitproberen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *