Het geheim van dikke en volle wenkbrauwen
Gezond & Wel

Het geheim van dikke en volle wenkbrauwen

Wenkbrauwen bepalen voor een groot gedeelte je uitstraling. Ze zijn nodig en dat is niet alleen vanwege de praktische functies, zoals het beschermen tegen stof en vuil. Ze geven ook je emotie en expressie duidelijk weer. De kleur, vorm en dikte hebben eveneens invloed. Een mooi paar wenkbrauwen is al met al onmisbaar voor zowel mannen als vrouwen. Maar hoe krijg je nu dikke en volle wenkbrauwen? Dit artikel vertelt je meer!

Minder tot niet epileren

Een eenvoudige manier om een vollere bos wenkbrauwen te creëren is door ze te laten groeien. Heb je ze in het verleden wel geëpileerd? Geen nood! De haartjes groeien traag weer terug, maar geduld is een schone zaak. Het kan maanden tot zelfs jaren duren voor je weer dikkere wenkbrauwen mag aanschouwen. Je kunt hier en daar een lange haar die uit de toon valt best verwijderen. Het borstelen werkt eveneens stimulerend en de haartjes groeien daarbij de juiste kant op.

Vul ze gerust op

Zijn je wenkbrauwen in de tussentijd iets dunner en wil je genieten van vollere exemplaren? Schroom niet om ze bij te tekenen. Vandaag de dag zijn er voldoende mooie technieken, waardoor het natuurlijk oogt en zelfs minder opvalt dat ze bijgetekend zijn. Maak bijvoorbeeld eens gebruik van een kwalitatief goede wenkbrauwpotlood of poeder in een passende kleur. Ook een browgel kan uitkomst bieden. De gel is uitstekend als je ze na een lange dag bij wilt werken, maar ook om de puntjes op de i te zetten en te fixeren na het gebruik van wenkbrauwpoeder.

Verzorg je wenkbrauwen

© Pexels.com

Bovendien is het goed om je wenkbrauwen aandachtig te verzorgen, zodat een gezonde hoeveelheid haartjes verschijnt. Een wenkbrauwserum kan uitkomst bieden, omdat de groei de nodige aandrijving krijgt. Ook de kleinere zogenaamde donshaartjes gaan hierdoor groeien.

Naast het gebruik van een serum kun je een blik werpen op een andere optie. Dit kan in de vorm van een olie zijn. Voorbeelden zijn onder meer: amandelolie, arganolie en kokosolie. Kijk naar een olie op natuurlijke basis, want ook dit kan kan een fantastische uitwerking hebben. Kokosolie bevat van nature vitamine E en ijzer. Tijdens het gebruik van de olie masseer je de wenkbrauwen en dit verhoogt de bloedsomloop en vitale haarwortels. Een gezonde bloedcirculatie draagt immers bij aan dikke en volle wenkbrauwen.

Het nemen van supplementen draagt ook een steentje bij. Ze zijn niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar. Er zijn speciale supplementen op de markt, waarbij een adequate haargroei de werkelijkheid wordt. Een gezond en evenwichtig voedingspatroon met voldoende eiwitten, ijzer, vitamine B, zink en Omega 3 zijn tevens aanraders.

Zoals je kunt lezen zijn zo min mogelijk epileren, het eventueel opvullen en verzorgen van je wenkbrauwen essentiële onderdelen, zodat je dikke en volle wenkbrauwen kunt creëren.

Dit vind je misschien ook leuk...