Zo winkel je snel en goedkoop
Lifestyle & Interieur

Zo winkel je snel en goedkoop

Iedereen kent het wel, nog snel boodschappen doen, maar voor je het weet zit je veel langer dan gepland in de supermarkt en is de prijs aan de kassa één grote tegenslag. Om dit te voorkomen geven we hieronder enkele makkelijke, maar vooral praktische tips hoe je dit kan vermijden. Ben jij klaar voor verandering?

Zorg voor een gestructureerde lijst

Ga je naar een supermarkt? Neem dan enkel en alleen mee wat op je lijstje staan. Op deze manier ga je enerzijds sneller winkelen en anderzijds zorg je ervoor dat je goedkoper uitkomt aan de kassa. Twee vliegen in één klap, vind je niet? Daarnaast zorgt het ervoor je jouw aandacht enkel en alleen schenkt aan datgene wat echt belangrijk is.

Kies de juiste winkels

Sommige winkels zorgen ervoor dat je snel afgeleid bent waardoor impulsaankopen snel plaatsvinden. Zorg ervoor dat je deze winkels vermijd en zorg dat je winkels bezoekt die daadwerkelijk een goedkopere, prijsscherpe prijzen aanbieden. Op deze manier ben je zeker dat je voor hetzelfde product niet teveel betaald. Oriënteer je dus goed online of offline en maak de afweging welke supermarkt nu daadwerkelijk het goedkoopste uit de bus komt.

Kijk voor koppelaankopen

Je kent het wel, bij een aankoop van 2 hoeveelheden is de 3e hoeveelheid gratis. Veel supermarkten spelen hierop in, zie je dan ook dat zulke acties gelden op artikelen die op je lijstje vermeld staan? Twijfel niet en bestel iets meer dan dat je normaal zou doen. De kans dat deze acties maanden geldig zijn, is vrij klein. Profiteren van zulke acties is dan ook de keuze je dient te maken! Daarnaast worden er ook kortingen gegeven indien er in bulk aangekocht worden. Zo vermindert de prijs bij een stijging in hoeveelheden.

Gebruik kortingsbonnen en aanbiedingen

© Pexels.com

Vaak zie je in tijdschriften of online enkele kortingscodes of kortingsacties verschijnen. Zie je dan ook een interessante actie die betrekking heeft tot jouw lijstje? Misschien is het dan wel eens tijd om je winkelbezoek te vervroegen. Op deze manier vermijd je impulsaankopen of aankopen die eigenlijk nog wel uitgesteld konden worden tot ze afgeprijsd worden.

Kortom, door deze tips te volgen, kan je snel en goedkoop winkelen. Vergeet niet dat je niet alles hoeft te kopen wat je ziet en dat slimme beslissingen je kunnen helpen om geld te besparen en de levensduur van je budget te verlengen. Indien je toch echt moeilijkheden ondervind om van de verleiding te weerstaan, is het misschien geen slecht idee om je partner of ouders de boodschappen te laten doen. Hierdoor bespaar je niet alleen budget, maar ook nog eens tijd. Uiteraard hangt dit samen hoe overtuigend je jouw probleem kan aankaarten bij hun!

Dit vind je misschien ook leuk...