De beste tips voor een mooie en jonge huid
Gezond & Wel

Zo is je huid klaar voor de lente

De lente is in aantocht. De eerste bloesem verschijnt weer aan de eerst zo kale takken van de bomen, de vogeltjes fluiten weer en de eerste lammetjes zijn geboren.
Onze huid moet altijd weer even wennen aan een nieuw seizoen. In de winter heeft je huid veel te verduren gehad en zal waarschijnlijk droog aanvoelen. Hoog tijd dus om je huid voor te bereiden op het nieuwe seizoen.
Wij hebben drie tips voor je waarmee je je huid helemaal lenteklaar maakt!

Scrubben maar

Het is altijd goed om je huid te scrubben, maar in de winter maanden wordt dit minder gedaan omdat mensen vaak denken dat hun huid hier nog droger van wordt. Maar het tegendeel is juist waar, van scrubben krijg je juist een heerlijke zachte huid.
Ga dus snel aan de slag met een lekkere scrubcrème. Hiermee verwijder je alle dode huidcellen. Je huid is na het scrubben egaler en voelt gladder aan. Ook kan je huid na het scrubben verzorgingsproducten sneller en beter opnemen. Een ander voordeel is dat je sneller bruin wordt. Ideaal want je nieuwe rok staat net iets beter als je benen een mooi kleurtje hebben.
Je kunt het beste kiezen voor een scrubcrème met een fijne korrel die mild is voor je velletje. Breng de crème met zachte bewegingen aan op je huid en spoel je huid daarna schoon met warm water.

Gebruik zonnebrandcrème

De zon krijgt steeds meer kracht en ook van een lekker lente zonnetje kun je al snel verbranden. Zeker omdat ons gezicht na een lange winter, nog niet gewend is aan de zon. Gebruik daarom dagelijks een zonnebrandcrème om je gezicht te beschermen en vergeet hierbij ook niet om je handen goed in te smeren. Mocht je het vaak vergeten om zonnebrandcrème te gebruiken, kies dan voor een dagcrème met een SPF (sun protection factor). Zo heb je iedere dag een goede bescherming tegen UV-Stralen.
Het is handig om een kleine tube zonnebrandcrème te kopen voor in je handtas. Mocht het onverwacht zonnig worden, heb je altijd een product bij de hand om je huid de juiste bescherming tegen de zon te bieden.

Water drinken

© Pexels.com

De laatste tip die we voor je hebben, is een goedkope tip die je eenvoudig kunt toepassen; drink voldoende water. Je huid bestaat uit meer dan tachtig procent water. Om deze huid goed gehydrateerd te houden, moet je dagelijks ongeveer twee liter water drinken. Als je voldoende drinkt, ziet je huid er gezonder en stralender uit. Ook heb je dan minder snel honger, wat weer goed is voor je figuur.
Je kunt het water drinken aantrekkelijker maken door je glaasje water te voorzien van een stukje citroen of sinaasappel. Dit geeft net iets meer smaak aan je drankje, waardoor je het water drinken beter vol zult houden. Neem ook altijd een flesje water mee voor onderweg.

Met deze tips ga jij zeker stralend de lente in!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *